úterý 19. dubna 2016

Braun velvet s mascarpone a malinami

Už nám přišel nový robot a tak můžu zase péct. Naprosto nejlepší cupcakes, které jsem zatím dělala jsou ty s krémem z mascarpone a malinami. Úplně se vám budou rozplývat na jazyku, když se do nich pustíte.
Suroviny:
115 g hladké mouky
135 g másla
125 g cukru
2 lžíce kakaa
1 lžička jedlé sody
2 vejce
3 lžíce podmáslí
1 lžička vanilkového extraktu
1 lžíce jablečného octa

1 mascarpone
150 g malin
2 lžíce cukru

Předehřejeme troubu na 170 stupňů. Máslo vyšleháme společně s cukrem do pěny, přidáme vajíčka. Po zašlehání přidáme mouku a kakaový prášek, podmáslí a vanilkový extrakt. Po důkladném promíchání  přidáme sodu smíchanou s octem. Rychle zamícháme a hned plníme do 2/3 papírových nebo silikonových košíčků. Pečeme asi 20 minut. Vytáhneme z trouby, po pěti minutách dáme vychladnout na mřížku.
Mezitím si připravíme maliny. Odděláme si 12 malin na ozdobu, zbytek rozvaříme s kapkou vody na kaši, kterou propasírujeme přes síto. Necháme vychladnout.
Do vychladlých korpusů uděláme díru a naplníme ji zbylou dužninou z malin. Mascarpone vyšleháme s trochou cukru a přidáme malinovou šťávu. Pomocí pytlíku a zdobící špičky s kulatým otvorem naneseme krém na cupcakes a ozdobíme malinou.

Žádné komentáře:

Okomentovat