čtvrtek 21. dubna 2016

Jahodový cupcake plný čokolády

Je čas jahod. I když zatím jen těch dovezených z Řecka nebo Španělska. Po jahodové zmrzlině, kterou dělala máma, tu zbyla vanička jahod i pro mě. Měla jsem za úkol vymyslet, co z nich udělám dobrého.  K jahodám je výtečná čokoláda, a tak volba byla jasná.

Potřebujeme:
3 vejce
200 g čokolády
50 g změklého másla
80 g cukru
50 g hladké mouky
 ½  kypřícího prášku
špetka soli
200 g pomazánkového másla
3 lžíce moučkového cukru
50 g bílé čokolády
cca půl kila jahod

Ve vodní lázni rozehřejeme  máslo a čokoládu nalámanou na kousky. Do rozpuštěné, dobře rozmíchané čokolády namočíme 12 jahod, dáme je na mřížku a necháme ztuhnout. Zbytek čokolády necháme vychladnout.
Troubu si předehřejeme na 170°C.
Oddělíme si bílky od žloutků a z bílků vyšleháme tuhý sníh. Dáme stranou.
Žloutky vyšleháme s cukrem do světlé pěny. Přidáme mouku s kypřícím práškem a čokoládovou směs. Opět vyšleháme. Ručně vmícháme sníh a plníme do připravených košíčků.  Pečeme cca 10 - 15 minut, vyzkoušíme špejlí.
Necháme vychladnout na mřížce.
Rozpustíme si bílou čokoládu a spolu s cukrem ji v šleháme do pomazánkového másla.
Zbytek jahod si nakrájíme na kousky, nebo je rozmačkáme vidličkou.
Do vychladlých cupcakes uděláme důlky a naplníme je jahodami. Pomocí zdobítka nastříkáme krém a ozdobíme jahodou v čokoládě.

Žádné komentáře:

Okomentovat