sobota 29. října 2016

Vláčná ovocná buchta

Tento recept je opět z kuchařky Pečeme sladké i pikantní. Skvěle se hodí na sychravé podzimní dny, doplnit ho můžeme horkým ovocným čajem a jako bonus je, že je zdravý. Tedy pokud vynecháte polevu. Tam je ten cukr už přece jen poznat. Sušené ovoce můžete použít dle své chuti, v originálním receptu je i 100 g meruněk, já místo nich použila dvojnásobné množství švestek.


Suroviny:

5 vajec
200 g cukru
4 lžíce rumu
200 g ovesných vloček
trocha sody
200 g sušených švestek bez pecek
100 g sekaných mandlí
300 g rozinek

Glazura:
200 g moučkového cukru
4 lžíce rumu
1 lžíce vody


Předehřejeme troubu na 175°C. Utřeme vejce s cukrem do pěny a přidáme do ní sůl a rum. Do pěnové hmoty přidáme ovesné vločky se sodou.  Sušené ovoce a oříšky nasekáme, část mandlí můžeme rozemlít.  Všechny ostatní přísady přidáme ke směsi a důkladně promícháme. Pak  dáme těsto do  vymazané a vysypané formy na chlebíček a upečeme. Upečenou buchtu vyklopíme a necháme vychladnout. Na glazuru umícháme cukr s rumem a vodou na hustou hmotu a buchtu s ní potřeme. Necháme dobře zaschnout.


Žádné komentáře:

Okomentovat