- jedna dávka nikdy nestačí, dělejte rovnou dvě dávky
- neexperimentovat, jiná než višňová marmeláda se k tomu nehodí
- marmeláda je velmi jedlá, proto ji kupujte těsně před pečením, ať ji nemusíte kupovat dvakrát jako teta Radka
Suroviny:
150 g másla
80 g cukru
2 žloutky
vanilkový extrakt
olej z hořkých mandlí
250 g polohrubé mouky
višňová marmeláda
Máslo, cukr, olej, extrakt a žloutky ušleháme a ručně vmícháme mouku. Vypracujeme hladké těsto. Chladíme minimálně 1 hodinu. Uděláme kuličky velikosti třešně, koncem vařečky uděláme důlek a naplníme marmeládou. Pokud máme džem s kousky ovoce, tak ho jednoduše rozmixujeme.Pečeme na 180° asi deset minut. Nutno hlídat a neodcházet od trouby.
Žádné komentáře:
Okomentovat