neděle 12. června 2016

Mátovočokoládové cupcakes

Listovala jsem si novou kuchařkou a zaujal mě tento recept. Kombinace máty a čokolády patří mezi oblíbené a navíc máme máty plnou zahradu.

suroviny:

75 g másla
75 g cukru
1 vejce

mátová část:
30 ml mátového sirupu
90 g hladké mouky
4 g kypřícího prášku
zelené potravinářské barvivo
sůl

čokoládová část:
70 ml mléka
75 g hladké mouky
15 g kakaa
8 g kypřícího prášku

na ozdobení:
90 ml smetany
30 ml mátového sirupu
120 g hořké čokolády
lístky máty




Předehřejeme troubu na 180 stupňů Celsia
V míse utřeme dohromady máslo s cukrem, poté přidáme vejce. Rozdělíme na dvě poloviny. Pro mátovou část prosejeme mouku s kypřícím práškem. Poté společně s mátovým sirupem, kapkou zeleného barviva a špetkou soli přimícháme do první poloviny vaječné směsi. Pro čokoládovou část prosejeme mouku s kypřícím práškem, kakaem a špetkou soli. Poté společně s mlékem přimícháme do druhé poloviny vaječné směsi. V obou případech mícháme, dokud se nevytvoří hladké těsto. Na plech pro muffiny rozložíme papírové košíčky. Každý naplníme napůl mátovým a čokoládovým těstem, celkem do tří čtvrtin výšky košíčku. Pečeme 15-20 minut. Pomocí špejle ověříme, zda jsou upečené: když jím cupcake uprostřed propíchneme, musí být po vytažení čisté. Necháme na plechu 5 minut chladnout. Poté z plechu sundáme na mřížku a necháme zcela vychladnout.
Příprava polevy: Do misky rozlámeme čokoládu. V nádobě s dvojitým dnem uvedeme smetanu s mátovým sirupem do varu a poté ji nalejeme na čokoládu. Mícháme, dokud se čokoláda zcela nerozpustí. Necháme zchladnout a ozdobíme cupcakes polevou, lístky máty a kousky čokolády.

Žádné komentáře:

Okomentovat