pondělí 11. července 2016

Zahradní cupcakes

V létě dozrávají všechny zahradní bobulky a tentokrát nám dozrálo hodně rybízu a meruzalky. Plán na dopoledne i odpoledne byl jasný. Napřed otrhat a pak upéct.

 Suroviny:
175 g rybízu
2 vejce
sůl
100 g másla
150 g cukru
225 g mouky
60 ml podmáslí

 krém:
100 g meruzalky
100 g cukru
250 g mascarpone
 rybíz na ozdobu

Rybíz obereme o stopky.
Troubu předehřejeme na 170 stupňů Celsia. Rozšleháme vajíčka.  Máslo a cukr smícháme s vajíčky a pomalu přidáváme mouku, kypřící prášek a podmáslí a nakonec ručně vmícháme rybíz. Košíčky naplníme do  3/4 a pečeme 15-20 min. Cupcakes necháme vychladnout.

Příprava krému: Meruzalku svaříme s cukrem, přepasírujeme a necháme vychladnout. Vyšleháme mascarpone spolu s meruzalkovým pyré. Krém navršíme na košíčky jen pomocí lžíce a dozdobíme trsem rybízu.

Žádné komentáře:

Okomentovat